beats by dre cheap

KOZARAC-Prijedorska KalifornijaVratilo se desetak hiljada povratnika * Prijedoru nabijaju kompleks sa bazenima, restoranima, veleljepnim objektima

"Da Kozarac ima što Prijedor nema potrudile su se porodice Mirzeta i Jasmina Jakupovića i Esada Bešića, čiji bazeni, restorani, veleljepni poslovni i stambeni objekti danas krase ovo naselje u koje se vratilo oko desetak hiljada povratnika.

Ulaganja ovih kozaračkih porodica broje se milionima maraka u poslovne poduhvate koji, po tvrdnji jednog od vlasnika kompanije "Mešić" Mirzeta Jakupovića, imaju jedan cilj. Nova radna mjesta za povratnike.

-Otvaranjem fabrike šampinjona u Bišćanima, povratničkom naselju na lijevoj obali Sane, zaposlit ću 30 radnika - kaže Mirzet koji će u svom novom poslovnom carstvu, zgradi u centru Kozarca, uskoro otvoriti i pravu malu kliniku, ono što Kozarcu trenutno nedostaje.

Da prijedorska Kalifornija, kako neki iz milja zovu svoj Kozarac, doživljava pravi poslovni procvat, potvrđuje i cijena građevinskog zemljišta, duplo veća no ona u Prijedoru.

- Da je trpamo u saksije i prodajemo, dobro bi na njoj zaradili - kaže u šali Esad Bešić, koji je Prijedoru davne 2002. godine nabio kompleks kada je izgradio pravi olimpijski bazen.

Jakupovići grade još tri bazena

I dok Prijedor još uvijek čeka da dobije bar jedan bazen, u Kozarcu Jasmin Jakupović s nećakom Eldinom, poznatim golmanom, gradi još tri bazena i pravi mali akva park s hotelom.

Imaju i markicu

U Kozarcu je promovirana i poštanska markica o stogodišnjici pošte. Informaciju o otvaranju "poštanskog i brzojavnog ureda" u Kozarcu tada je daleke 1907. godine objavio i list "Bošnjak", a načelnik kozarački Muharem aga Balić tada je poslao i brzojav zahvale u Zemaljsku vladu u Sarajevu.

www.kozarac.org

KOZARAC-MUTNIK
http://gornjimutnik.blogger.ba
27/03/2007 17:17