beats by dre cheap

Razbojnici pretukli i opljackali familiju Foric u Kozarcu

Letvama pretukli supružnike, vezali njihovog sina i ukrali automobil, dokumente i novac
Sefer Forić (80) zadobio povred glave, a njegova supruga Hamša (78) nalazi se u teškom i komatoznom stanju u banjalučkoj bolnici * Sin Rifet prošao bez povreda

Četiri maskirana i naoružana razbojnika preksinoć su pola sata prije ponoći upala u kuću Rifeta Forića (51) iz Kamičana kod Prijedora, biznismena, privremeno nastanjenog u Petrinji u Republici Hrvatskoj. Nakon što su Rifeta, prijeteći pištoljem, vezali trakom ibrutalno pretukli njegove roditelje, oca Sefera ( 80) i majku Hamšu (78), nakon pedesetak minuta razbojnici su pobjegli.

Prijetili pištoljem
Razbojnici su odvezli Rifetov automobil "pasat", vrijedan oko 60.000 maraka, kojim se Forić iz Petrinje, gdje ima privatnu firmu, dovezao da vidi roditelje koji su iz Engleske u rodne Kamičane došli na godišnji odmor. Razbojnici su tokom napada Forićima pokupili i sve dokumente i novac u vrijednost oko 5.000 maraka, pronađen u torbi pretučene Hamše.
Sefer Forić trenutno se nalazi na Odjelu hirurgije prijedorske bolnice, s teškim povredama glave i van životne je opasnosti, dok je njegova supruga Hamša, smještena na Odjel intenzivne njege u KBC Banja Luka, prema posljednjim informacijama, u teškom i komatoznom stanju.
-Kući u Kamičane sam došao u 20.30 sati, popričao malo s roditeljima koji su već ležali u dnevnom boravku. Nakon desetak minuta, i ja sam otišao na spavanje - priča Rifet Forić kojeg je probudila pištoljska cijev u ustima.

Niklovani pištolj je držao jedan, Refik kaže, potpuno maskirani razbojnik, dok je drugi lažnim pištoljem pucao po spavaćoj sobi. Rifeta su nakon upada u kuću razbojnici svezali, prvo kaišem, a potom i trakom. Čuo je, kaže, da u dnevnoj sobi tuku roditelje i molio ih je da prestanu, jer su stari i ne čuju. Jedan od njih je sve vrijeme pričao s njim, tražeći ključeve "pasata". Raspitivali su se da li je vozilo osigurano, kako je kupljen, da li ima navigacioni sistem i slično. Rifet dodaje da su tražili i novac.

Ostavili nož
- Rekao sam im da kod sebe imam tek nekoliko stotina kuna - kaže Rifet koji je nakon desetak minuta, nakon ulaska razbojnika u njegovu kuću kroz prozor sa stražnje strane kuće, čuo kako neko odvozi njegov automobil.
Nakon pedesetak minuta, razbojnici su, prema Rifetovim riječima, napustili kuću. Prije odlaska, Rifetu su ostavili nož da razreže traku kojom su mu bile vezane noge.

- U dnevnoj sobi sam ugledao pravi horor. Majka mi je bila u nesvijesti. Povraćala je. Otac je bio obliven krvlju. Tukli su ih letvom koju su polomili na njima, a u kući je bilo sve ispreturano - kaže vidno uznemiren i u šoku Rifet, koji je nakon odlaska razbojnika pomoć potražio kod rođaka, koji su pozvali Hitnu pomoć i obavijestili policiju.
Uviđaj o ovom slučaju, koji je uznemirio povratnike u Kamičanima i u Kozarcu kod Prijedora, jučer je obavila i prijedorska policija, a koja je u cilju istrage izuzela sve krvave predmete zatečene nakon razbojničkog napada u kući Rifeta Forića.

Ležali u lokvi krvi
Sefer Forić, koji se od jučer nalazi na hirurgiji bolnice u Prijedoru, kaže da je prvo čuo neku lomljavu, a potom i korake. Kad je ustao da vidi šta se događa, osjetio je strahovit udarac po glavi.

-Krv mi je curila niz lice, a kao kroz maglu vidio sam mladića koji je na sebi imao maskirnu kapu. Taj je letvom tukao mene, a drugi moju suprugu. Ležali smo oboje na podu dnevne sobe obliveni krvlju. Moja supruga počela je da povraća, a potom se i onesvijestila - ispričao je uznemireni Sefer Forić.

KOZARAC-MUTNIK
http://gornjimutnik.blogger.ba
19/03/2007 22:07