beats by dre cheap

Nakon što je porodici Sejdinović iz Šićkog Broda izgorjela kuća vec vise od mjesec dana zive u satoru

pod_satorom                                                        

Molbe upućene na adresu Općine Tuzla bez odgovora. Preživljavanje od 141 KM .

Zijad i Behara Sejdinović iz Šićkog Broda kod Tuzle, zajedno sa sinovima Mehmedom (6), Begom (3) i Kenanom (2), već mjesec, nakon što im je požaru izgorio veći dio kuće, u nemogućim uvjetima žive u šatoru. Ispred njega se i kupaju, kuhaju i obavljaju sve ostalo što bi trebali u kući. Kažu da su se zato i porazbolijevali te da strahuju od pacova i zmija koje su česti "gosti".
Kako ističe Zijad, uprkos svim molbama upućenim na adresu Općine Tuzla, još nisu dobili nikakvu pomoć.
- Na rubu smo egzistencije. Bilo toplo ili hladno, živimo u nemogućim uvjetima, a najviše mi je žao djece. Obraćala sam se načelniku Imamoviću, koji nam je obećao brzo pomoći, ali izgleda da od toga nema ništa. Nevjerovatno je da se mogu izdvajati sredstva za koncerte, ali ne i za sanaciju naše kuće - kaže Behara.
Najstariji sin Mehmed uskoro bi trebao krenuti u drugi razred, ali prema svemu sudeći, njegovi roditelji ni za to neće imati novca. Za dva mlađa sina jedva sakupe za kupovanje pelena i mlijeka.
- Ako meni, dobrovoljcu i RVI, ne mogu pomoći, kome onda mogu. Živim od 141 KM penzije i jedva se prehranjujemo, a za sanaciju kuće potrebno nam je oko 2.000 KM - ističe Zijad, koji je za vrijeme rata, zbog smrzavanja, ostao bez prstiju jedne noge.

KOZARAC-MUTNIK
http://gornjimutnik.blogger.ba
01/09/2007 18:29